Centrul de Instruire Continuă
în Domeniul Electoral

Știri

Au fost desemnați câștigătorii concursului de pictură în domeniul electoral „VotArt Junior” 2023

26 de tineri și tinere au participat la concursul de pictură cu tematică electorală „VotArt Junior”, ediția 2023, organizat de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), în parteneriat cu PNUD Moldova, în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, finanțat de poporul american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Ambasada Marii Britanii la Chișinău, prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare.

Participanții, cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani, au creat lucrări la tema „Alegerile în localitatea mea”. Juriul a acordat 3 premii și 2 mențiuni.

Competiția s-a desfășurat în perioada  1-8 octombrie  2023, timp în care tinerii  artiști plastici au transpus pe pânză alegerile locale.

Ne-am bucurat extrem de mult să vedem o implicare atât de frumoasă a tinerilor la concursul de pictură „VotArt Junior”. În prima zi de concurs, am explicat participanților ce sunt alegerile și cum pot să se implice în viața comunității. Am apreciat că ei/ele au ținut cont de îndrumările noastre. Știm că nu  este ușor să pictezi pe un subiect legat de domeniul electoral, însă tinerii și tinerele și-au manifestat toată măiestria și au venit cu niște lucrări extraordinare.”, afirmă Dr. Doina Bordeianu, directoare CICDE.

Am văzut lucrări inspirate și executate foarte profesionist pentru această vârstă. Am fost onorată să jurizez picturi profunde, chiar metaforice și realizate tehnic foarte bine”, relatează Luminița Ermurachi, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova și membră a juriului VotArt Junior 2023.

Premiul I a fost obținut de Alexandru Dîrțu din s. Hîrbovăț, raionul Anenii Noi, premiul doi – de Victoria Matveiciuc din or.Dondușeni, premiul trei – de Bianca Blanuța din municipiul Chișinău. Mențiuni au fost acordate lui Vladimir Glavan din mun. Chișinău și Alexandrei Bîcu din or.Dondușeni.

 „Am avut niște emoții foarte mari, dar m-am pregătit serios, voiam să câștig acest concurs. În proces, mi-au venit  mai multe idei despre ce să pictez, dar m-am consultat cu mama, cu colegii mei și am ajuns la concluzia să desenez un covor zburător sub forma unui buletin de vot și persoane de diferite categorii de vârstă, ilustrând că votul fiecăruia dintre noi contează”, a menționat Alexandru Dîrțu, câștigătorul premiului I.

Câștigătorii s-au ales cu certificate cadou valoroase. Lucrările participanților vor fi expuse la Muzeul Național de Artă al Moldovei timp de 10 zile

În 2022, proiectul PNUD „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente” a susținut CICDE  în desfășurarea primei ediții a VotArt Junior, iar pe parcursul anului, lucrările câștigătoare au fost utilizate în activitățile de educație electorală.

 

 

 

Calendar activități

iunie 2024

LU
MA
MI
JO
VI
DU
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Evenimente pentru 11 iunie
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 12 iunie
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 13 iunie
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 14 iunie
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 15 iunie
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 16 iunie
Nu sunt evenimente
17
18
19
20
21
22
23
Evenimente pentru 17 iunie
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 18 iunie
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 19 iunie
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 20 iunie
Evenimente pentru 21 iunie
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 22 iunie
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 23 iunie
Nu sunt evenimente
24
25
26
27
28
29
30
Evenimente pentru 24 iunie
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 25 iunie
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 26 iunie
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 27 iunie
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 28 iunie
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 29 iunie
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 30 iunie
Nu sunt evenimente
1
2
3
4
5
6
7

Ultimele știri