Centrul de Instruire Continuă
în Domeniul Electoral

Educație civică

Elevii de la instituția de învățământ Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim” și Liceul „Da Vinci” și-au ales astăzi, 1 octombrie, reprezentanții în Consiliul Elevilor.

Elevii de la instituția de învățământ Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim” și Liceul „Da Vinci” și-au ales astăzi, 1 octombrie,  reprezentanții în Consiliul Elevilor.

Consiliul Elevilor este o structură reprezentativă a elevilor la nivel instituțional implicată în identificarea și soluționarea problemelor care îi privesc, în parteneriat cu echipa managerială, cadrele didactice și părinții, în beneficiul elevilor și al comunității.

Comisia Electorală Școlară (CEȘ) din ambele instituții și-a început activitatea cu cel puțin 20 de zile înainte de ziua alegerilor timp în care candidații au desfășurat ample campanii electorale.

Pentru a organiza procesul electoral până în cele mai mici detalii conform tuturor normelor democratice și în maximă transparența CEȘ s-a ghidat de ghidul practic de pentru desfășurarea alegerilor în consiliul elevilor creat și adaptat de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE).

Membrii CEȘ au beneficiat și de un training oferit de formatorii CICDE la care au avut posibilitatea de a adresa întrebări legate de subiecte ca:

– constituirea comisiei electorale școlare;
– desemnarea și înregistrarea concurenților electorali;
– desfășurarea agitației electorale;
– tipărirea buletinelor de vot;
– ziua precedentă zilei alegerilor;
– ziua alegerilor;
– numărarea voturilor;
– împachetarea şi transmiterea documentelor electorale;
– distribuirea mandatelor de consilier.

Totodată, pe parcursul zilelor de 28 septembrie – 01 octombrie formatorii CICDE au livrat seminare de instruire pentru alegeri în consiliul elevilor  în alte 4 localități din țară.

Vă reamintim că recent CICDE a lansat un nou curs online de instruire pe platforma de instruire la distanță https://e-learning.cicde.md/courses/details/40 destinat elevilor claselor gimnaziale, liceale și echipei manageriale a instituției de învățământ.

Scopul modulului de instruire este informarea beneficiarilor referitor la activitățile care trebuie realizate pentru organizarea alegerilor Consiliului Elevilor și formarea aptitudinilor privind desfășurarea anumitor proceduri electorale.

În cazul în care doriți să beneficiați de un seminar de instruire marca CICDE și să alegi reprezentanții în consiliul elevilor nu ezitați să ne contactați la info@cicde.md sau la numărul de telefon 068 81 80 86

Calendar activități

mai 2024

LU
MA
MI
JO
VI
DU
29
30
1
2
3
4
5
Evenimente pentru 1 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 2 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 3 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 4 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 5 mai
Nu sunt evenimente
6
7
8
9
10
11
12
Evenimente pentru 6 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 7 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 8 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 9 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 10 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 11 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 12 mai
Nu sunt evenimente
13
14
15
16
17
18
19
Evenimente pentru 13 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 17 mai
Evenimente pentru 18 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 19 mai
Nu sunt evenimente
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2

Ultimele evenimente​