Centrul de Instruire Continuă
în Domeniul Electoral

Știri

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral a desfășurat astăzi, 04 octombrie, primul seminar de instruire în regim de video conferință a membrilor Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală Bălți care vor fi antrenați în organizarea și desfășurarea alegerilor locale noi din 21 noiembrie 2021

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral a desfășurat astăzi, 04 octombrie, primul seminar de instruire în regim de video conferință a membrilor Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală Bălți, care vor fi antrenați în organizarea și desfășurarea alegerilor locale noi din 21 noiembrie 2021.

În cadrul webinarului moderat de directoarea adjunctă CICDE Cristina Cucurudza, membrii CECE au trecut în revistă așa subiecte ca:

  • Constituirea și forma de lucru a consiliului electoral de circumscripție electorală;
  • Examinarea contestațiilor de către organele electorale;
  • Măsurile de prevenire a infecției COVID-19 în procesul electoral.

 

Ulterior, la data de 08 octombrie, se va desfășura cea de-a doua etapă de instruire în format fizic. Formatorii CICDE le vor vorbi membrilor CECE Bălți  despre exercitarea  controlului asupra aplicării uniforme și executării Codului electoral și altor acte normative ce conțin norme referitoare la organizarea și desfășurarea alegerilor, constituirea secțiilor de votare și birourilor electorale, supraveghea activității lor, oferirea consultațiilor pentru membrii acestora, degrevarea de atribuţiile de la locul de muncă permanent a membrilor BESV, propune degrevarea de atribuţiile de la locul de muncă permanent a membrilor consiliului electoral și aprobă statele de personal al aparatului consiliului, precum si alte momente.

Din componența nominală a consiliilor electorale ale circumscripțiilor electorale, constituite, conform prevederilor legale, fac parte membri desemnați de instanțele de judecată, consiliile raionale/municipale, precum şi de către partide şi alte organizații social-politice reprezentate în Parlament. În situaţia în care numărul nu este suficient, acesta se completează de către CEC din Registrul funcționarilor electorali.

Consiliul electoral de circumscripție, din momentul constituirii și până la ziua dizolvării, îşi exercită atribuţiile în conformitate cu art. 29 din Codul electoral, Regulamentului privind activitatea consiliului electoral de circumscripție, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 1702 din 19 iunie 2018 și Programului calendaristic pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021

Calendar activități

mai 2024

LU
MA
MI
JO
VI
DU
29
30
1
2
3
4
5
Evenimente pentru 1 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 2 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 3 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 4 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 5 mai
Nu sunt evenimente
6
7
8
9
10
11
12
Evenimente pentru 6 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 7 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 8 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 9 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 10 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 11 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 12 mai
Nu sunt evenimente
13
14
15
16
17
18
19
Evenimente pentru 13 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 17 mai
Evenimente pentru 18 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 19 mai
Nu sunt evenimente
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2

Ultimele știri