Centrul de Instruire Continuă
în Domeniul Electoral

Educație civică

„Bibliotecile – puncte de informare a alegătorilor”

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) lansează luni, 17 februarie 2020 un nou program de instruire în domeniul electoral a bibliotecarilor(-elor) din zece raioane ale Republicii Moldova, care, ulterior, vor organiza activități la bibliotecile din localitățile lor.

Programul de instruire se va desfășura până la 21 februarie în raioanele Ialoveni, Anenii Noi, Hîncești, Basarabeasca, Cimișlia, Cahul, Ungheni, Ștefan Vodă, Drochia și Dondușeni. Într-o primă etapă, 200 de bibliotecari(-e) vor participa la seminare cu durata de o zi. Ulterior, prin activități desfășurate în localitățile lor, aceștia/acestea vor contribui la diseminarea informațiilor și materialelor de educație civică în domeniul electoral: vor instrui cetățenii din localitățile lor de reședință, familiarizându-i cu procedurile de vot (amplasarea secțiilor de votare, candidații în alegeri, sursele suplimentare de informație), precum și vor asigura un spațiu public neutru pentru discuții și vor oferi acces la vizionarea dezbaterilor electorale televizate.

În ultimii ani, bibliotecile publice din Moldova s-au transformat  în centre comunitare unde cetățenii beneficiază de suport informațional pe diverse subiecte. Începând cu 2018 orice persoană interesată poate găsi la bibliotecă, inclusiv răspunsuri legate de alegeri  și democrație. Până în prezent CICDE a format 80 de bibliotecari, care la rândul lor au instruit/informat alți 875 de bibliotecari, 1770 utilizatori(-oare) ai/ale bibliotecii, 2200 elevi(-e)/tineri(-e) din comunitate.

Programul „Bibliotecile – puncte de informare a alegătorilor” este implementat în cadrul Proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Ambasadei Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și al Ambasadei Olandei prin Programul Matra.

Calendar activități

mai 2024

LU
MA
MI
JO
VI
DU
30
31
1
2
3
4
5
Evenimente pentru 1 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 2 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 3 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 4 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 5 mai
Nu sunt evenimente
6
7
8
9
10
11
12
Evenimente pentru 6 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 7 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 8 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 9 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 10 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 11 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 12 mai
Nu sunt evenimente
13
14
15
16
17
18
19
Evenimente pentru 13 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 17 mai
Evenimente pentru 18 mai
Nu sunt evenimente
Evenimente pentru 19 mai
Nu sunt evenimente
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2

Ultimele evenimente​