Prima pagină  |   Harta site-ului  |  Flux RSS  |  Masterat CICDE  | Platforma E-learning | Cursuri CICDE | Consultanță CICDE

     Română      Русский      English
Prima pagină  »  Înregistrează-te aici  »  Înregistrează-te pentru instruire
Înregistrează-te pentru instruire

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral realizează instruirea specializată a funcționarelor și funcționarilor electorali din cadrul consiliilor electorale de circumscripție electorală (CECE) și al birourilor electorale ale secțiilor de votare (BESV), constituite în vederea organizării și desfășurării scrutinelor naționale și locale.  

De asemenea, CICDE elaborează și implementează programe de instruire pentru diferite categorii de beneficiari: judecători, colaboratori ai Poliției, procurori, observatori din partea asociațiilor obștești, persoane delegate de partidele politice (observatori, reprezentanți cu drept de vot consultativ, membri ai grupurilor de inițiativă), operatorii SIAS Alegeri, precum și alți actori electorali cu atribuții în domeniul electoral. Instruirea acestor subiecți are loc, de regulă, în perioada electorală și vizează particularitățile organizării unui anumit scrutin, drepturile și obligațiile acestora stabilite de legislația electorală.  

Centrul organizează seminare de instruire pe tot parcursul ciclului electoral pentru: secretarii și secretarele Consiliilor locale, persoane responsabile de gestionarea Registrului de Stat al Alegătorilor (RSA), jurnaliste și jurnaliști, dar și pentru publicul larg pe diferite subiecte de interes general.  

Seminarele de instruire sunt desfășurate în format offline și online utilizând tehnici moderne de instruire a adulților. 

Toate persoanele instruite primesc certificat, care atestă participarea în cadrul activităților desfășurate de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral. 

Înregistrarea la cursurile de instruire oferite de CICDE poate fi realizată AICI 

 

 

 

 

 Prima pagină  »  Înregistrează-te aici  »  Înregistrează-te pentru instruire


© 2023 Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova   |   Site elaborat de Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS