Prima pagină  |   Harta site-ului  |  Flux RSS  |  Masterat Management Politic și Electoral   | Platforma CICDE E-learning 

     Română      Русский      English
Prima pagină  »  Noutăţi  »  CICDE în Presă
CICDE în Presă
Spectacolul în aer liber "Dirijăm împreună" la realitatea.md
Publicat: 09.07.2015   

Diplomați, funcționari electorali și oameni de afaceri au demonstrat că liderismul nu are gen (VIDEO)

http://www.realitatea.md/diploma-i-func-ionari-electorali-i-oameni-de-afaceri-au-demonstrat-ca-liderismul-nu-are-gen-video_20880.html

Diplomați, funcționari electorali și oameni de afaceri s-au transformat pentru o seară în dirijori în timpul spectacolului de muzică în aer liber „Dirijăm împreună”. Aceștia au dirijat pentru egalitate de șanse dintre femei și bărbați, evenimentul fiind organizat de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral.

Directorul Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), Natalia Iuraș, a declarat că evenimentul are scopul de a demonstra că liderismul nu are gen, iar fiecare poate să învețe acest lucru. „Ne-a ieșit mult mai mult decât ne-am așteptat, pentru că a fost inițial un proces mai restrâns, care am vrut să fie ca o finalitate de două zile de instruire, dar ne-am gândit că publicul trebuie să afle cât este de interesant și că totul poate fi făcut. Noi am făcut o selectare a celor mai buni funcționari electorali din toată țara. Nu toți au acceptat pentru că este o provocare. Au venit cei mai curajoși, și au învățat foarte repede pentru că este și distractiv și frumos”, a spus Iuraș.

Coordonatorul Rezident al Organizației Națiunilor Unite, Dafina Gercheva, a declarat că evenimentul vine să demonstreze că atât femeile cât și bărbații pot să conducă o orchestră, o secție de votare, sau chiar o comunitate. „Femeile din Moldova au destul potențial pentru a se iniția în politică, iar acest program vine să le susțină aspirațiile. Programul vizează femeile în politică și depune tot efortul pentru a încuraja aceste femei, de a le forma o poziție de lider, pentru că sunt convinsă că liderismul femeilor va aduce un beneficiu substanțial întregii comunități”, a spus Rezidentul ONU.

La rândul său, președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a mărturisit că are în familie suficienți artiști care i-au oferit tot suportul și instruirea necesară pentru a putea dirija cu orchestra. „Armonia care vine din muzică noi am încercat s-o transpunem și în procesul electoral, aducând armonie între genuri, atunci când vorbim de candidați, atunci când vorbim de funcționari electorali, și am încercat să stimulăm doamnele să fie cât mai active, inclusiv prin stimularea creșterii capacităților de liderism”, a spus Ciocan.

Participanții au recunoscut că au devenit mai puternici și mai încrezători în forțele proprii după ce au condus, pe viu, cu o orchestră. La eveniment au participat 25 de diplomați și funcționari. Concertul a fost organizat de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă CEC, împreună cu Chișinău Youth Orchestra și Alex Calancea Band&RUPT.

sursa: www.realitatea.md
CICDE în Presă

Publicat: 08.04.2021   
Publicat: 30.03.2021   
Publicat: 10.03.2021   
Publicat: 25.02.2021   
Publicat: 16.02.2021   
Publicat: 11.02.2021   
Publicat: 04.02.2021   
Publicat: 02.02.2021   
Publicat: 26.01.2021   
Publicat: 13.11.2020   

1 - 10 din 70


© 2021 Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova   |   Site elaborat de Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS