Prima pagină  |   Harta site-ului  |  Flux RSS  |  Masterat Management Politic și Electoral   | Platforma CICDE E-learning 

     Română      Русский      English
Webinar ’“Scoala democratica – concept si mod de functionare” desfasurat in cadrul proiectului ‘Engleza – catalizator al democratiei scolare
Data / Perioadă: marţi, 19 octombrie 2021
Ora: 17:00 - 19:00
Locaţie: platforma de instruire la distanță e-learning.cicde.md
Ce? Unde? Când? regional în domeniul electoral
Data / Perioadă: marţi, 19 octombrie 2021
Ora: 18:00
Locaţie: platformă de comunicare la distanță
E-hub “Bune practici de asigurare a accesibilitatii alegerilor”
Data / Perioadă: miercuri, 20 octombrie 2021
Ora: 14:00
Locaţie: Stream Yard live pe pagina de facebook CICDE
Formare de formatori pentru instruirea profesorilor de educatie civica si a profesorilor de educatie pentru societate „Alegeri de la A la Z”
Data / Perioadă: vineri, 22 octombrie 2021
Ora: 09:00 - 17:00
Locaţie: Vasile Alecsandri 119
Webinar “Educația școlară a copiilor în spiritul democratiei participative” desfasurat in cadrul proiectului ‘Engleza – catalizator al democratiei scolare
Data / Perioadă: marţi, 26 octombrie 2021
Ora: 17:00 - 19:00
Locaţie: Platformă de instruire la distanță

    

   

         

   

 

 

 Galerie Foto
Seminar formare de formatori în domeniul electoral
vineri, 07 august 2020

În perioada 06-08 august 2020, Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) pe lângă Comisia Electorală Centrală (CEC) desfășoară tradiționalul seminar de formare a formatorilor în domeniul electoral. Cei 30 de participanți prezenți la instruire vor instrui și ei la rândul lor funcționarii electorali ce vor fi antrenați în buna organizare și desfășurare a alegerilor prezidențiale planificate pentru data de 1 noiembrie 2020.

În aceste 3 zile, de sesiuni de instruire participanții vor asimila informații ce ține de managementul sistemelor electorale preponderent cazul Republica Moldova după cum urmează:

  • Principiile sistemelor electorale;
  • Definiția și elementele sistemelor electorale;
  • Scrutin în două tururi;
  • Administrația electorală în RM;
  • Administrarea perioadei electorale în RM;
  • Finanțarea alegerilor și a campaniilor electorale. Finanțarea publică;
  • Modalități de comunicare și prezentare;
  • Instrumente online de predare, ș.a.

Cei prezenți vor afla și alte informații cu privire la activitatea Comisiei Electorale Centrale și a Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral. Viitorii formatori urmează să facă cunoștință cu modalitățile de comunicare și prezentare a informației, care trebuie să o însușească pentru a putea facilita seminare de instruire a actualilor dar și viitorilor funcționari electorali din cadrul organelor electorale constituite de către CEC.

Directoarea CICDE dr. Doina Bordeianu, a ținut să menționeze că: „CICDE este o instituție publică creată de CEC, nemijlocit pentru instruirea specializată a funcționarilor electorali, în afară de instruirile de bază specializate, avem programe de instruire pentru diferite grupuri de beneficiari. În următoarele trei zile, vom aborda subiecte de interes comun ce țin nemijlocit de organizarea alegerilor prezidențiale, și vom însuși împreună elemente ale sistemului electoral din Republica Moldova”.

Reamintim că seminarul Formare de Formatori în Domeniul Electoral este organizat de cître CICDE în pragul scrutinilor naționale, scopul seminarului constă în formarea abilităților de facilitare a noilor formatori recrutați de către CICDE în baza de concurs, pentru a facilita și instrui funcționarii electorali antrenați în organizarea alegerilor prezidențiale planificate pentru toamna acestui an.

În contextul riscului sporit de infectare cu virusul COVID-19, seminarul se desfășoară în condiție de maximă securitate în conformitate cu recomandările organelor de resort. Acesta are loc în aer liber, iar participanții sunt asigurați cu măști de protecție și dezinfectant.

 

 
 
Alte Albume Foto


© 2021 Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova   |   Site elaborat de Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS