Societatea informațională în care cresc copiii în ziua de azi, oferă la un click distanță o lume digitală și plină de informații. Copii de azi, devin cu adevărat cetățeni digitali într-o lume în care frontierele sunt doar administrative.
Una dintre multele sarcini a educației în societățile democratice este să sprijine și să încurajeze generația tânără ca să devină cetățeni activi, implicați și capabili să participe la luarea deciziilor care îi vizează în activitatea publică cât și politică.
Deseori fenomenul dezinformării și manipulării electorale prinde contur o dată cu stabilirea zilei alegerilor, iar actorii electorali implicați în campanii electorale folosesc mijloace de comunicare pentru a lansa informații care afectează gradul de credibilitate a cetățenilor în procesul electoral.
În acest sens Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral, implementează programe de educație civică și electorală timpurie prin activități practice de învățare și aplicare a democrației. Circa 116 elevi și eleve de la Școala primară nr. 12 „Anatol Popovici”, din municipiul Chișinău au aflat despre importanța informării înainte de alegeri.
Acești au aflat despre importanța informării din sursele oficiale și corecte referitor la organizarea și desfășurarea alegerilor prin promovarea responsabilității și implicării civice.
Copii au desfășurat trei activități practice de educație electorală, iar la finalul lecției au simulat procesul de vot, aceștia au ales ce produs educațional creat și dezvoltat de CICDE să rămână în școala lor. Pe buletinul de vot sau regăsit: Seria de benzi electorale desenate, Cartea „Arci și Sfatul Pădurii”, recent lansată și seria de jocuri de societate.