Începând cu anul 1994, Ziua Mondială a Educației este sărbătorită în fiecare an în data de 5 octombrie. A fost desemnată de UNESCO și marchează semnarea, în 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor”, recomandare ce constituie principalul cadru de referință pentru abordarea drepturilor și responsabilităților cadrelor didactice la scară globală.
Cu prilejul acestei sărbători, Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral felicită pe toți cei datorită cărora zboară avioane spre cer, se construiesc orașe, se fac descoperiri și apar noi tehnologii, pe toți cei care ne-au luat de mâini și ne-au dus către cunoștințe, cei care clădesc fundamentul unei societăți democratice prin implicarea și dedicație. Este o ocazie minunată. Este Ziua Profesorului. Vă mulțumim pentru bunătate, pace, înțelepciune. Toate florile lumii sunt la picioarele voastre. Fericire și bunăstare, dragi profesori din întreaga țară!
CICDE mereu este deschis să pună în practică metode noi de educație civică și electorală. În acest sens pe platforma de instruire la distanță a fost publicat un modul de instruire dedicat profesorilor de educație civică și educație pentru societate.
Cursul reprezintă un suport informațional pentru predarea subiectelor din domeniul electoral incluse în curricula disciplinelor școlare menționate mai sus. În afară de informația privind alegerile, acest curs oferă o analiza a conceptelor de educație civică și informare a alegătorilor, cu accent pe desfășurarea programelor de educație electorală menite să promoveze democrația participativă în rândul tinerilor.
CICDE a organizat o serie de instruiri privind capacitarea metodistelor și metodiștilor din instituțiile de educație timpurie prin oferirea suportului metodologic în vederea organizării și desfășurării activităților de educație electorală în grădinițe.
Totodată, în cadrul altor proiecte de comun cu partenerii de dezvoltare, CICDE a reușit să demareze proiecte de educație electorală pentru toate categoriile de învățământ din țară. În cadrul acestor proiecte au fost antrenate și instruite cadre didactice din regiunile de nord, centru și sud a țării.
Recent, Ministerul Educației și Cercetării, a aprobat Curriculumul pentru disciplina opțională „Educația electorală”. Elevii și elevele vor învăța ce este libertatea de alegere, pluripartidismul în societatea democratică, cum au evoluat alegerile și drepturile electorale, care sunt tipurile de alegeri și sistemele electorale, ce este o campanie electorală, cine sunt concurenții electorali, cum se votează, ce înseamnă fraudarea alegerilor, manipularea și dezinformarea.