Prima pagină   |   Harta site-ului   |  Flux RSS    |   Abonare la stiri prin email   |   Contacte   |     Platforma CICDE E-learning

     Română      Русский      English
Prima pagină  »  Despre CICDE  »  Prezentare
Prezentare CICDE

 


Cine suntem?

 

”Noi inspirăm oamenii să vrea mai mult. Noi credem în forța armoniei , toleranței și în puterea schimbărilor conștiente”.

 

”Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral?! Sună plictisitor? În realitate este foarte palpitant. Mii de oameni anual înțeleg că fiecare vot este decisiv și această înțelegere se răspândește în toată țara, iar odată cu ea și conștiința propriului rol în istoria curentă a țării”

Noi suntem unica instituție din regiune care transmite cele mai bune practici în domeniul electoral persoanelor implicate în organizarea și desfășurarea alegerilor din Moldova.

Noi suntem Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) și ne-am început activitatea în 2013.

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) a fost constituit pe lîngă Comisia Electorală Centrală (CEC) în scopul instruirii şi calificării funcţionarilor electorali, inclusiv a persoanelor din Registrul funcţionarilor electorali, perfecţionării profesionale continue a acestora, subiecţilor implicaţi în procesul electoral din Republica Moldova, precum şi altor persoane interesate.

 
 
 

Ce facem?

Pentru noi, instruirea este instrumentul care educă un nou model de cetățean. Un cetățean care știe ce vrea, este în armonie cu lumea din jur și învață să poată mai multe. Noi căutăm acești oameni în toată țara și îi aducem în echipa noastră sau ni-i facem parteneri. Noi credem în cetățenii activi și implicați în treburile publice. Noi respectăm tradiția și istoria.

Noi ajutăm oamenii din întreaga regiune să transforme valorile democratice în rutina lor zilnică.

 

Misiunea și obiectivele noastre

Misiunea noastră este să pregătim cât mai mulți actori ai procesului electoral pentru o competiție politică corectă și transparentă.

Obiectivul nostru este să facem din această regiune una în care toleranța, diversitatea, tradițiile și valorile umane să prindă rădăcini.

Misiunea noastră este să instruim, dar viziunea noastră ne spune că trebuie să mergem mai departe decât simpla expunere a Codurilor și regulamentelor. Noi arătăm oamenilor beneficiile unei societăți tolerante și diverse, avantajele unor administrații în care au loc femei și bărbați, tineri și oamei în vârstă, reprezentanți ai tuturor etniilor și religiilor.

Scopul nostru este ca aspirațiile de astăzi să devină practici curente de care să se bucure întreaga societate.

 

Pilonii platformei noastre

”Noi transformăm procesul electoral dintr-un exercițiu într-un spectacol în care rolul principal îl are alegătorul”

Angajamente

Noi ne-am angajat să intruim toți funcționarii electorali, să-i înscriem într-un Registru și să certificăm calificarea discipolilor noștri.

Poziționare

Noi lucrăm pentru asigurarea unui mediu favorabil unor alegeri libere și corecte în care nu este loc pentru violență, fraudă sau discriminare de orice fel.

Atribuții

Noi facem conexiunea între partidele politice, funcționarii electorali, organizațiile neguvernamentale și alegători prin educarea unor principii unice de organizare și desfășurare a scrutinelor.

Obiective

Noi insistăm asupra profesionalismului ca punct de start pentru toate activitățile electorale, deoarece suntem ferm convinși ca profesioniștii sunt cei care asigură progresul.Prima pagină  »  Despre CICDE  »  Prezentare


© 2020 Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova   |   Site elaborat de Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS