Prima pagină  |   Harta site-ului  |  Flux RSS  |  Masterat Management Politic și Electoral   | Platforma CICDE E-learning 

     Română      Русский      English
Anul 2020
Manualul Membrului Consiliului Electoral de Circumscripție pentru Alegerile Prezidențiale din 01 noiembrie 2020
Publicat: 14.09.2020   

Prin Hotărârea Parlamentului Republicii Moldova nr. 65 din 21 mai 2020, a fost stabilită data de 1 noiembrie 2020 pentru alegerea Președintelui Republicii Moldova.

În corespundere cu art. 78 din Constituţia Republicii Moldova şi art. 109 din Codul electoral, Preşedintele Republicii Moldova este ales prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat.

Prezentul material didactic este destinat membrilor organelor electorale constituite în circumscripțiile electorale de nivelul II pentru organizarea și desfășurarea alegerilor.

Manualul descrie atribuţiile consiliului electoral de circumscripție şi acţiunile pe care acesta urmează să le realizeze în cadrul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

Conținutul manualului a fost elaborat în corespundere cu ultimele modificări* la cadrul normativ electoral și cuprinde recomandări practice privind modul de organizare a activității consiliului, interacțiunea cu alte organe electorale și autorități publice, perfectarea documentației electorale și totalizarea rezultatelor alegerilor în circumscripția electorală.

Materialul a fost realizat de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral, cu coordonarea prealabilă a direcțiilor din cadrul Comisiei Electorale Centrale.

                                                                                                                    (*efectuate până la data de 10 septembrie 2020)

 

Descarcă documente ataşate
pdf, 1 MBAnul 2020

Publicat: 14.09.2020   
Culegerea a fost realizată de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral, cu coordonarea prealabilă a direcțiilor din cadrul Comisiei Electorale Centrale. Culegerea conține regulamentele și instrucțiunile adoptate de Comisia Electorală Centrală, cu modificările efectuate pînă la data de 14 septembrie 2020. Citeşte mai mult...
Publicat: 01.09.2020   
Îndrumarul cuprinde recomandări practice privind modul de constituire a grupurilor de inițiativă, descrie responsabilitățile colectorului/-oarei și procedura de colectare a semnăturilor în susținerea candidaților. Citeşte mai mult...


© 2020 Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova   |   Site elaborat de Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS