Prima pagină  |   Harta site-ului  |  Flux RSS  |  Masterat Management Politic și Electoral   | Platforma CICDE E-learning 

     Română      Русский      English
Seminar de instruire a membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare pentru alegerile locale noi din 6 septembrie 2020.
Data / Perioadă: miercuri, 12 august 2020
Ora: 10:00
Locaţie: Comuna Târnova raionul Dondușeni
Seminar de instruire a membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare pentru alegerile locale noi din 6 septembrie 2020.
Data / Perioadă: miercuri, 12 august 2020
Ora: 10:00
Locaţie: Satul Nucăreni, raionul Telenești
Evaluare, ToT Formare de formatori în Domeniul Electoral.
Data / Perioadă: joi, 13 august 2020 - sâmbătă, 15 august 2020
Ora: 09:00-17:00
Locaţie: Municipiul Chișinău str. Vasile Alecsandri 119.
Instruirea funcționarilor APL responsabili de Registrul de Stat al Alegătorilor (RSA)
Data / Perioadă: marţi, 18 august 2020 - vineri, 21 august 2020
Ora: 09:00 - 17:00
Locaţie: Municipiul Chișinău str. Vasile Alecsandri, 119

    

   

         

   

 

 

 


Prima pagină  »  Despre CICDE  »  Echipa CICDE
Echipa CICDE
Dr. Doina BORDEIANU, Directoare CICDE

Este autoare a numeroase studii şi articole în domeniul politicilor comparative şi problemelor electorale. În calitate de traineră, a contribuit la dezvoltarea  persoanelor, care îşi doreau să devină oficiali electorali sau traineri în domeniul electoral în R. Moldova, România, Ucraina, Albania, Uzbekistan. Este facilitatoare BRIDGE cu drept de acreditare, cu o experiență bogată în desfășurarea atelierelor de lucru, limbile de lucru fiind engleza, rusa şi româna.  În calitate de metodistă, Dr.Bordeianu a creat baza metodologică pentru formarea funcționarilor electorali în domeniile democrației, guvernării şi alegerilor. A elaborat curriculum și a predat trei discipline în cadrul programului de masterat „Management politic și electoral”, o inițiativă comună a Universității de Stat din Moldova și a Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral. Are mai mult de 12 ani de experiență în analiză comparativă a organelor electorale, educaţia civică, informarea alegătorilor, formarea oficialilor electorali, a observatorilor şi reprezentanților mass-media. PNUD, Consiliul Europei, ACEEEO şi IFES sunt câteva organizații cu care Dr.Bordeianu a colaborat activ.

În februarie 2020, Dr. Doina Bordeianu a devenit directoarea Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral. Înainte de aceasta, ea a deținut, timp de 6 ani funcția de directoare-adjunctă CICDE. Între 2007 și 2013, Doina a gestionat activitatea de instruire, educație civică și comunicare în cadrul Comisiei Electorale Centrale.
Echipa CICDE

Și-a dorit să devină medic, dar experiența i-a demonstrat că are altă vocație. Specializată în drept civil, jonglează cu abilitate domeniul resurselor umane, achizițiilor publice și legislația electorală. Spiritul dreptății și egalității o caracterizează în totalitate și e sigură că două calități pe lume sunt imposibil de simulat: bunătatea și inteligența umană.
Să activeze în domeniul pedagogiei a fost un vis din copilărie. Astăzi a găsit o altă formă foarte apropiată, să îl realizeze. Prin instruire și educație civică. Domeniul electoral a fost o provocare pentru ea, o încercare de a îmblânzi optimizarea volumului de muncă cu gestionarea timpului, mai ales în cadrul scrutinelor. Consideră că e organizată, iubește să călătorească și crede că e o însușire regească să faci bine și să rămâi surd la insulte.
A studiat relații internaționale, însă domeniul politic și electoral l-a atras ca un magnet. A fost concurent electoral, consilier local, iar la moment, comunicarea cu beneficiarii CICDE și promovarea activităților instituției au devenit parte a responsabilităților zilnice. E pasionat de diplomație, natură și a-i ajuta pe ceilalți la nevoie e o oportunitate pentru el.
Contabil principal


© 2020 Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova   |   Site elaborat de Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS